DELA

Gör naturbruksskolan till idrottsgymnasium

Jag har nu följt med den startande strömmen av inlägg före valet, nu vill jag komma i diskussionen med ett av mina personliga förslag.

I en insändare i Ålandstidningen för en tid sedan läste jag om utbildning. Den artikeln fick mig att fundera på vad man kan/kunde göra i denna sak.

Jag har länge undrat varför Naturbruksskolan i Jomala står tom och oanvänd. Varför inte börja planera/utvärdera att starta upp ett idrottsgymnasium där. Vi har flera mycket bra utbud på anläggningar för olika sorters idrottsaktiviteter här på Åland. Vi har många duktiga lokala idrottare som kunde idrotta och få sin utbildning allt på samma gång. Säkert skulle det också kunna komma idrottare från andra regioner till denna utbildning.

Jag vet att det här kräver en hel del resurser men en tom och outnyttjad fin skola är inte heller gratis att förvalta för Landskapet. Nu kommer skolan snarligen att tillfälligt nyttjas av lagtinget under den tid borgen blir reparerad men det ger också tid att räkna på vad ett idrottsgymnasiums uppstart och drift skulle kosta.

Peter Gabrielsson (C),

ny kandidat