DELA

Flyktingar humanitär fråga

Stephan Toivonen är rädd. Han vill vara rädd. Han är kanske stolt att han är rädd. Oj vad har han försökt att hitta 50 orsaker att vara rädd.

Han har grävt i sina egna och också andras värsta tänkbara mardrömmar för det. Han har slutligen hittat några orsaker för att fortsätta vara ännu mera rädd.

Svenskan är hotad, kostnaderna är mycket högre än räknat enligt ”Kommunförbundets enkät”, matbanken växer, man är tvingad att släcka gatubelysning, man slår samman barngrupper, oj oj dåden i Köpenhamn, rykten om IS-krigare i Sverige, hedersmord, balkongflicka, ”Döda alla otrogna! (alltså svenskar)”, hur många våldtäkter skall 300 syrier begå, hur många våldtäkter skall 189 irakier begå, sist men inte minst MUSLIMER ….

Jag är faktiskt orolig för Stephan. Han är offer för några politiker som vill rida på okunskap och nationalistiska tendenser hos folk. Han har dragits för långt in i svarta mardrömmar som produceras dagligen av giriga politiker för att få enkla människor som Stephan rösta på dem.

Var Stephan lite mera objektiv och kunnig kunde han titta på 50 nyanser av kvotflyktingar på Åland. Jag är en av dem. Jag tycker att hans insändare är mycket oartig och jag känner mig mycket förolämpad. Åland har tagit emot 50-60 kvotflyktingar hittills. För ungefär hälften av dem var Åland inte tillräckligt bra för att stanna här. De har flyttat till fastlandet, Sverige, USA, … De som har stannat jobbar minst lika bra som alla andra. För Stephan är de tyvärr för nära för att se.

Kanske vill han inte se dem. Han vill se endast sina mardrömmar. Vill han fortsätta på det sättet måste han gömma sig i sin garderob och inte komma ut, för framtiden är flera gånger mera mångkulturellt än idag.

Det är globaliseringen som driver ännu större folkvandring och mångfald i framtiden. Behovet till ekonomisk tillväxt är starkare än summan av krafter hos alla som bär lasten av schizofrena tankar och hatkultur på sina trötta och slitna skuldror.

Hallo! Det är den gulliga kapitalismen som driver globaliseringen, inte araber, inte judar, mongoler eller bolivianer. Hur många som helst flyktingar skall inte påverka framtidens mångkulturella samhälle. Antal flyktingar är bara några procent av hela folkvandringen.

Att ta eller inte ta emot flyktingar är endast en humanitär fråga.

Rasism, fundamentalism och andra former av hat- och rädslakultur är olika nyanser av ett medeltida tankesätt. Idag känns de ibland bara komiska men ofta mycket tragiska . Damn it! Jag är sur.

Kaveh Bahar