DELA

Feministerna har makten

I en intervju i Nyan så sa Nina Fellman att hon skulle fortsätta “irritera”. Det vill säga att hon i något slags underläge skulle göra det svårt för makthavarna. Det gjorde mig väldigt fundersam.

I mina ögon är Nina Fellman en makthavare. Har hon inte förstått det själv?

För mig är det självklart att det inte undgått någon att det är feministerna som har makten idag. Det är därför som feministiska förtalskampanjer gör mig skitförbannad. Det är makten mot individen som inte kan försvara sig.

Det är också en gåta för mig hur i helvete man idag kan tala om ett patriarkat. De är kvinnorna som är organiserade; inte männen. Det är ungefär det jag lärt mig av metoo. De män som anklagats, ibland helt oskyldiga män, är fruktansvärt ensamma. Ingen stöder dom. Dom är som pestsmittade. Talet om en rape culture låter som rena rama science fiktionen.

När jag läste genusvetenskap, eller tvingades till det, så lärde jag mig om feminismens hörnstenar:

– kön är bara en social konstruktion

– män förtrycker kvinnor

– patriarkatet styr våra liv

Det här är alltså det som feminismen grundar sitt narrativ på. Finns det ingen annan än jag som tycker att det här låter som rent trams?

Och: När ska feminister inse att det faktiskt är de som styr nu?

MARTIN ENEROTH

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp