DELA

Felaktigheter om 5G

I måndagens (16/7) skriver Mona Nilsson från den Orwellianskt döpta ”strålskyddsstiftelsen” om 5G. Denna stiftelse är en lobbyorganisation för individer som vägrar erkänna att sådant som ”elallergi” inte orsakas av ”strålning”, utan är psykosomatiska problem som kan botas med KBT.

Genom att bejaka dessa hittepådiagnoser hindrar denna ”strålskyddsstiftelse” att medlemmarna får adekvat vård. Jag uppmanar Mona Nilsson att ta till sig det som skrivs i Rubin 2011: ”A narrow focus by clinicians or policy makers on bioelectromagnetic mechanisms is therefore, unlikely to help IEI-EMF patients in the long-term.”

Gällande uppropet som Mona hänvisar till så finns det cirka 8 000 000 “vetenskapsmän” i världen. Det finns vetenskapsmän som tror att jorden är platt. Det finns vetenskapsmän som förnekar antropogen klimatförändring etc. Att hänvisa till en sådan lista är bara blind tro på auktoriteter.

Bättre då att sätta sig in i den omfattande forskning som finns på området, gärna efter att först ha inhämtat relevanta kunskaper inom området.

Det skulle vara bra om Mona Nilsson skulle sätta sig in i skillnaderna mellan 5G och 4G i stället för att skriva alarmistiska insändare. 5G används för dataöverföring, inte tal och arbetar med högre frekvenser som dämpas lättare.

Därför har man flera basstationer, men med lägre effekt. Man använder även en teknik som heter MIMO för att styra signalen dit den skall i stället för att ”stråla brett”. Det finns således ingen orsak att anta att 5G skulle vara ”farligare” än 4G och att oroa sig för det är ungefär som att oroa sig för att få hudcancer av månljus om man ser till effektnivåer.

ANDERS GUSTAFSSON