DELA

Extremt om SD

Man blir mörkrädd när man läser Fred Forsells krönika förbjud sverigedemokrater.
Han vill att vi ska diskriminera människor och säger att en del människor ska man inte respektera. Detta är ju långt värre uttalanden än de mest extrema SD-anhängare gjort.
Jag stöder inte SD men detta är ju lika extremt fast åt andra hållet.

Orsaken till att ett parti som SD uppstår är ju en helt naturlig sak. Det handlar bara om att många människor anser att nuvarande politiker misslyckats med integrationspolitiken och invandrarfrågor. Skulle alla invandrare ha jobb och bostad skulle inte SD finnas.
Det är så demokrati fungerar, blir folk missnöjda så sätter de sig på tvären. Jag ser det som så att SD finns är ett misslyckande för de övriga politikerna och partierna.
Henrik Hagström
Redaktionen har förmedlat insändaren till Fred Forsell för en kommentar.

Hej Henrik!
Det går inte att bortse från att SD kommit in i Sveriges riksdag. Och där ska de få arbeta på samma villkor som de andra partierna. Sådana är reglerna. Däremot har jag personligen ingen som helst respekt för de människor som röstat på SD. Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt, rasistiskt parti. Att kalla sig icke-rasist, men ändå rösta på ett rasistiskt parti för att visa sitt missnöje med de andra partiernas politik, är både ansvarslöst och dumt – vilka orsaker man än gömmer sig bakom.
I krönikan redogjorde jag för min egen ståndpunkt. Du får respektera vem du vill. Räkna inte med mitt stöd i SD-frågan, bara.

Har man för övrigt det minsta lilla tvivel om huruvida SD är ett främlingsfientligt parti eller inte är det bara att läsa partiledaren Jimmie Åkessons egen debattartikel i Aftonbladet den 19 oktober 2009. Där utnämner han islam till ”det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget”, och buntar således effektivt ihop miljontals muslimer och utnämner dem till något hotfullt och farligt.
Om man fortfarande inte är övertygad om partiets avsikter tycker jag man ska leta upp SD:s omdebatterade reklamfilm på Youtube, som är något av det vidrigaste jag har sett i valreklamsväg. Den säger allt.
Fred Forsell
________________________________________