DELA

Det behövs folk från gatan i politiken

Replik till Göte Winé. Tack för din sakliga replik på min insändare. Du höll den också på en betydligt högre nivå än vad vissa andra politiker har gjort på sociala medier den senaste tiden.

Jag har all respekt för det arbete som görs både ideellt och politiskt i kampen mot narkotikan. Men jag anser att det måste göras mycket mera, både långsiktigt och kortsiktigt.

I den politiska referensgrupp som både du och jag sitter i Göte märkte jag att det var en del frågor som man inte var insatt i där men som jag kunde informera er om.

Det är därför jag vill in i lagtinget för att jag har god inblick i narkotikamissbrukarnas vardag på Åland. Kunskap som borde vara värdefull även för er andra som arbetat längre än jag med frågan. Vissa politiska grupperingar på Åland anser att jag inte kommer att samarbeta med någon utan bara köra mitt eget race. Har du märkt några sådana tendenser Göte under våra möten? Samma grupperingar anser också att deras arbete är fullt tillräckligt och att jag inte behövs. Varför kan jag då komma med upplysningar som ingen känner till och som faktiskt är viktiga för det fortsatta arbetet? Borde inte gruppen känna till det mesta när man har så många års erfarenhet?

Jag anser att det behövs folk från gatan som jag in i politiken för att arbeta med dom här frågorna. Jag samarbetar mer än gärna med er som hållit på ett tag och tror att vi kan ha ömsesidig nytta av varandras olika bakgrund och synsätt.

Glenn Koskinen

Lagtingskandidat (ÅF)