DELA

De dyrbara sekunderna

Det nya förslaget från Mariehamns stad om fartgränser har debatterats friskt och tydligen finns det sådana som inte skulle hinna till jobbet på morgonen i det fall att resan blir 30 sekunder längre. På annat sätt kan jag inte tolka exempelvis Niklas Lampis ledare.

Så långt kan jag hålla med belackarna, att dagens system med många olika hastighetsgränser inte är bra. Likaså hjälper inte blott begränsningar mot de som bryter mot lagen. Det måste till en effektivare övervakning för att det skall bli en ändring. Inte bara då det gäller hastigheter, utan även då det gäller respekten för trafikljus och övergångsställen. Många har tydligen så brått att de måste köra mot rött för att hinna fram i tid.

Det vore bättre med enhetligare gränser, exempelvis 40 som bashastighet i hela Mariehamn. Undantaget skulle vara 30 utanför skolor. Vid rusningstid är hastigheterna på exempelvis Ålandsvägen ändå ungefär 30-40, helt enkelt pga den stora mängden bilar.

Sedan kanske man borde sätta det här med hastigheter i perspektiv.
Österleden är ca 1,5 km lång från kurvan vid självstyrelsegården till rondellen. Det tar 1 minut och 48 sekunder att köra den i bästa fall om du kör 50km/h. Kör du i stället 40km/h tar det 2 minuter 15 sekunder, det vill säga du förlorar 27 sekunder. Den 25% sänkningen av hastigheten leder däremot till en långt större minskning av antal olyckor. Enligt siffror från NTF så minskar antalet olyckor, i medeltal, med 2x minskningen, antalet skadade personer med 3x och antalet dödsfall med 4x. Den formeln är giltig för förändringar /- 10%.
Anders Gustafsson