DELA

”Cyklist”, du måste verkligen ha det jobbigt…

Som boende i Lillängen kan jag inte låta bli att kommentera din insändare, trots att dina idéer inte verkar vara av denna värld.
Du skriver att ursprungligen var det meningen att biltrafik skulle vara förbjuden i dessa områden, varför byggde då staden gator här?
Du skriver att staden av miljöskäl borde inrätta parkeringsplatser vid Östernäsvägen. Är det bättre för miljön att hela kvarteret kallstartar sina bilar uppe vid vägen i stället för att börja hemma, och på vintern använda motorvärmare? Är det vackrare miljö att ha X antal bilar stående längs Östernäsvägen? Skall vi även rulla upp soptunnorna till vägen så att inte Renhållningen behöver köra ner? Och vi kan väl be brandkåren dra långa slangar om något hus skulle fatta eld?

Jag bor i ett hus i övre delen av Lillängen där de flesta bilar passerar och jag har ännu inte sett att ”någon företagare el.dyl. envisas med att dagligen släpa hem ett större fordon eller annan bullerbil och därmed störa boendet för de övriga”. Var har du fått detta ifrån?
Precis som du gjort har jag konstaterat att det bor många ”yngre personer som inte verkar ha något annat handikapp” i området, men jag har även märkt att många är småbarnsfamiljer med barn som skall åt olika håll (skola, dagis och annat), stora matkassar som ska släpas och jag tror nog att var och en kan avgöra om de behöver ta bilen eller inte. Personligen cyklar jag ofta, går ibland, jag åker även buss på vintern, men om jag känner för det tar jag bilen, detta utan att skämmas.

I området finns redan nu gårdsgator där fotgängare, boende, cyklar, leksaker, djur, barn och vuxna kan samsas med bilarna på ett mycket civiliserat vis, vi har till och med varje år en gatukräftskiva utan att bli påkörda av någon bildåre.
Du skriver att det skulle bli trivsamt om området var bilfritt, tror du alla boende instämmer? Tror du ens att majoriteten håller med?
Du skriver också att de boende ”har således missbrukat det förtroende som givits dem”. På vilket vis har jag som boende missbrukat någons förtroende?

Till sist, om du nu vill gömma dig bakom en signatur, använde hellre ”Bilhatare” eller något liknande i stället för ”Cyklist” då jag anser att dina åsikter smutskastar även andra cyklister.

Robbe Sagulin