DELA

Chans för fler på biljetter

Jag läste i tidningen om det fina arrangemanget att fira Åland 100 år med en musiksatsning som ska hållas på Andersudde, och blev fundersam.

Är de faktiskt meningen att särskilt gynna centralt boende med flexibelt arbete och pensionärer i fördelningen av biljetter? Det är de som kan komma förbi lagtinget klockan 9 på morgonen. Sannolikheten att man får främst tjänstemän med arbetsplatser runt lagtinget och centralt boende pensionärer som besökare på evenemanget är mycket stor.

Att bo i skärgården, gå i skola eller arbeta på en arbetsplats som kräver närvaro på dagtid gör det i princip omöjligt att få tag på en biljett.

Det är trist, då de finns så många sätt att skapa mer jämlika förutsättningar att fördela biljetterna. Ett kunde varit att alla kunde maila eller komma via lagtinget eller posta sitt intresse under några dagar, och lämna namn och kontaktuppgifter, och att man sedan lottade ut två biljetter per person. Det finns många fler sätt att vara mer inkluderande vid fördelning av gratisbiljetter.

Jag hoppas på en förändring för framtiden.

MIA HANSTRÖM

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp