DELA

Bordsdans och bordsbön

Michael Hancock har fått vårkänslor och skriver i en krönika i söndagens Nya Åland att det nu är dags att fira vårens ankomst med en stilla tryckare med sin älskling. Vid andra årstidsövergångar hoppar han gärna upp på soffbordet och tar sig en röjardans.

Men varför denna bredsida mot oss kristna och våra traditioner. Förstås kan man vara kritisk. Kyrkohistorien är lång och invecklad och inte alltid så lätt att förstå. Men varför sätta sin breda bak på oss som lever med i gudstjänstens liturgi och böner och som ber våra böner därhemma.

Många kan nog både ta en tryckare med sin älskling och sedan även delta i mässan. Jag önskar att Michael Hancock och andra kan ta en stilla svängom utan att som tidningens opinionsbildare göra narr av en tro som burit människor i såväl med- som motgång.

INGEMAR JOHANSSON

 

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Nyan vill inte göra narr av någons tro och beklagar om någon blev ledsen över den oförargliga betraktelsen. Eftersom vi är många som identifierar oss med andra religioner (eller ingen religion) än den kristna framstår dock idén att kalla årstidsväxlingarna för sina rätta namn och sedan låta folk kalla dem vad de vill i sina privata trostempel som en fortsatt fiffig tanke.

MICHAEL HANCOCK

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp