DELA

Att avgå eller inte avgå

Den senaste tiden har sanning på sanning kommit fram, och mer lär uppdagas. Nu sittande talman Veronica Thörnroos ska företräda hela Ålands befolkning. Alla vet vad som förekommit dagens situation, där vi står idag. Allt vad gäller lögner, undanflykter och bortförklaringar, som tillsammans skapat senaste tids frustration och ilska hos befolkningen. Dock är det naturligtvis inte bara den föregående regering med VT i spetsen, utan även den tidigare (Sjögren 1) som orsakat nuvarande situation. Fler kommer nog att ställas till svars, det kan vi vara säkra på. Om inte förr, så när den oberoende utredningen ligger på bordet.

Thörnroos kommer inte ensam att ”få bära hundhuvudet”, men vad hon behöver göra i nuläget är att avgå från talmansposten, och ta sitt ansvar inför Ålands befolkning, och inte klamra sig fast med ”näbbar och klor”. Nu har åtminstone Thörnroos avgått som partiordförande för centern. Nästa naturliga steg vore att även avsäga sig posten som talman, då förtroendet är förbrukat.

YVONNE SUNDBOM KORPI

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp