DELA

Är du beredd att offra en familjemedlem?

En fråga riktad till er som prompt vill ha öppna gränser just nu i stället för att vänta lite till: Är du beredd att offra en familjemedlem för pengar eller ännu värre för en och annan resa?

Om svaret är nej så borde det vara självklart även för er alla att man måste kunna tänka sig att inte kunna göra samma vinster eller resor som vanliga år. Med öppna gränser speciellt mot Sverige just nu så kommer någon att mista en anhörig endast på grund av detta.

Det märks ju tydligt att inte alla men alltför många svenska turister absolut inte tar hänsyn till oss gällande smittoriskerna. Har synts så tydligt i våra affärer de senaste veckorna. Man kommer in för att ”fixa på stugan” i en två personers sportbil. Jo säkert. Och det första man gör är att rusa in i alla affärer så fort man kommer av färjan.

Det hade varit bättre om gränsen vore stängd för icke livsviktiga resor och hålla hela Åland öppet för alla oss som bor här, vi kunde till och med besöka våra anhöriga på äldreboenden. Vi kunde gå på restaurang/fika och uppleva alla våra andra nöjen på Åland utan att behöva vara oroliga. Alla restauranger som klarar vintern borde inte heller ha problem att klara detta. I stället för utlandsresor kunde vi stöda våra egna med att semestra inom Åland. Att blanda ålänningar och svenskar på våra kryssningsfartyg är lika illa som att fritt släppa in alla. På fartyg sprids sjukdomar ofta mycket effektivare än annanstans via ventilationssystemen. Har inget emot svenska folket men vill inte ha hit en massa självgoda turister som inte tar hänsyn till myndigheternas rekommendationer. När till och med de svenska myndigheterna inte rekommenderar resor utomlands i dessa tider. Den enda orsaken till att Finland har haft så mycket mindre smittade och döda är de hårdare restriktionerna i väntan på fungerande mediciner/vaccin. Man tänker mer på folkets hälsa än pengar.

”INGA PENGAR I VÄRLDEN ÄR VÄRDA MÄNNISKOLIV”