DELA

Använd rätt citat

Skall ni citera använd då rätt citat
De Röda Ungdomarna William Ramsdahl och Angelica Schåman har den 02/11/2011 en märklig insändare med rubriken Ålands Framtid bekänner färg. I insändaren skriver de:”I en artikel i Nya Åland den 1 november pratar Anders Eriksson om att kvinnor är osäkra och tillbakadragna medan män gärna tar för sig och är visionärer”.

Artikeln handlade om att lagtinget inte är jämställt, vilket jag är den första att beklaga. Det jag sa i verkligheten var: ”-Kvinnor är mycket mera osäkra på sig själva, och tycker inte att de kan tillräckligt, fast det kan vara hur kompetenta som helst. Samtidigt finns det män, som man kan tänka att inte skulle tillföra så mycket, som direkt börjar planera vad de ska göra när de blir invalda. Det är märkligt att det är så stor skillnad på kvinnor och män”.

Ramsdahl&co har också tidigare på bland annat facebook lagt saker i min mun som inte stämmer och det undanber jag mig. Det är jättekul att ungdomar engagerar sig i politik, men jag tror att det är bra om de för en ärlig och rak debatt för att lyckas. Såsom till exempel Axel Jonsson gjort hela tiden och det gav ju som bekant gott resultat.
En sak vill jag däremot hålla med skribenterna om och det är när de skriver: ”Vi vill i alla fall leva i ett samhälle där de mest kapabla och lämpade personerna väljs in på demokratisk väg, inte i ett samhälle där du får positioner för att du är man eller för att du är kvinna.”
Ett sånt samhälle vill jag också leva i. Det är en god utgångspunkt för att jobba vidare för ett jämställt och tolerant samhälle.
Anders Eriksson
Ålands Framtid