DELA

Alla behövs!

Jag är ålänning, bekände jag i ett sällskap. Hur kan man vara något så oansenligt? undrade någon. Jag har aldrig bott någon annanstans än på Åland, svarade jag.
Jag älskar naturen, samhället och mänskorna. Därför vill jag också nu dra mitt strå till stacken.

I valtider presenterar sig kandidaterna i ord och bild. Men oavsett vår vältalighet ger de flesta sitt förtroende till personer som de på något sätt känner, till sådana som har hjärtat på sätta stället, kan samarbeta och få saker uträttade.
Eftersom alla är olika, är det naturligt att vi väljer bland mänskor som representerar olika yrken, intressen, erfarenheter, kön och åldrar. Alla behövs.
Jag vill – som socialdemokrater i allmänhet – att alla mänskor får förutsättningar till ett så bra liv som möjligt socialt, ekonomiskt och i andra avseenden. ”Livet är komplicerat” sa en rysk organist med grumlig röst, när jag följde honom till flyget.

Inför den kommande valperioden går tankarna i första hand till de ungas ofta svåra situation, till ensamstående föräldrar samt till funktionshindrade och äldre med låg pension. Det behövs olika former av stöd och rabatter som ger dem billigare boende, tandvård, resor och möjlighet till deltagande i sociala och kulturella aktiviteter.
Det är vad jag vill medverka till.
Stefan Snellman (s)