DELA

Åländsk energipolitik är bedrövlig

Jag har den senaste tiden lyssnat och läst mycket hur den politiska debatten går här på Åland och jag blir skrämd över hur illa ställt det är med kunskapen runt de alternativa energiförslag man tycks ha en otroligt stor till tro till. Det som är direkt talande är hur dåligt (om alls) pålästa i princip alla partier är, både Centern, Socialdemokrater och HI, hakar mest på en gängse form av energipropaganda som i grund och botten härrör från en vänster inriktad politik med Svenska miljöpartiets värdegrunder och illusioner om en ny omställning till en värld som inte kommer kunna fungera, det vill säga ett utopia. Man använder sig av ren terror, både i sin partipolitiska retorik men även genom sina media kanaler som helt och hållet svalt både bete, krok, sänke och hela flötet om att jorden står inför en total undergång.

Kan man inte öppna ögonen så mycket att man kan lyssna på alla tusentals forskare, professorer och naturvetare som faktiskt påpekar (med risk för sina jobb) att det visst kommer bli förändringar men inget vi behöver oroa oss för eller försöka stoppa. Det är ganska enfaldigt att tro att vi ska påverka klimatet och för den delen universums krafter som reglerar den planeten vi bor på.

Jag lyssnad storögd (ört) på hur Camilla Gunell talar om ”Klimatkatastrofen” detta trotts att det finns hur mycket som helt att studera och läsa på om att det inte är en katastrof, men det biter väl inte lika bra som panikalarmism, jag tycker faktiskt det är beklagligt att våra politiker i lagtinget inte en bemödar sig att faktiskt läsa från andra källor än Aftonbladet för sin så kallade kunskap.

Varför är det så svårt att kunna öppna sina sinnen för andra tankar och intryck? Jag vill inte tro att den rådande okunskapen faktisk är just det, ren okunskap. Utan jag vill tro att man nog vet om det men har en annan underliggande agenda med denna politik, även då man ser hur illa samhället och vi individer i det samma lider och kommer lida ännu mer om detta får fortgå.

Det som också retar mig är politiker som av ren jäkla inställsamhet hakar på och glider runt på klimaträksmörgåsar, jag tycker det är så förbannat fegt av er faktiskt, oh det låter så bra och kanske får jag några extra röster med mitt godhetssignalerande! Medan i själva verkat underbygger ett väl fungerande samhälle som vi faktiskt alla kämpat i generationer för att bygga. Ska vi låta godhetsorakel och klimatpräster styra oss in i en ny era av inkvisition och klimatreligion?

FN och IPCC är inget forskningsorgan, de är en politisk organism som matas med de godsaker de själva bestämt att de vill ha, anledning? Finns många uppslag och teorier i detta och det tänker jag inte gå in på, men vi måste förstå att det är inte bra att låta dem styra våra beslut utan att första verkligen granska dem och vad de säger. Jag har många gånger sagt och påstått att ingen av våra politiker i lagtinget en läst allt som står i IPCC’s senaste påhitt, läs detaljerna läs mer än bara ingresser , jag vet att det är skittrist läsningen men i den finner man att det inte är så alarmerande som man eller ja vissa vill påskina!

Jag slutar här för annars blir det för många ord och papper är en bristvara..

ROGER PETTERSSON