DELA

ÅHS besparingar drabbar alltid personalen

Det är märkligt att det alltid är personalen på ÅHS som skall stå tillbakas när de åländska ”pängarna” tryter. Under de år som ÅHS verkat och sedan sjukhuset byggdes på 1950-talet så har det alltid varit arbetaren därstädes som blivit permitterad eller avskedas när pängarna är slut. Det har ännu inte en gång hänt att tex styrelseledamöter eller läkare eller IT ingenjörer fått foten. Det som däremot har hänt är att vissa personligheter fått och fortfarande får är löneförhöjningar medan arbetare får sparken.
Till ordförande uppgiften i ÅHS styrelse torde det höra att se till att ÅHS fungerar som den sjukvårdsinstans som det engång tänkts att det skall vara och inte som nu, en lekstuga för politiker.
Om inte ledningen för ÅHS klarar sin uppgift så går det bra att ställa sin plats till förfogande för någon som både vill och kan det finns faktiskt så många av dem där ute att det går 20 på dussinet.
Att sedan LR är mer eller mindre ” röd ” gör ju inte saken bättre. Därför ÅHS se till att få ordning på kassaskrinet. Och när det gäller vanligt vänligt bemötande hos er på ÅHS så borde ni kanske gå till Medimar för uppdatering.
God Jul
Julgubben