DELA
Foto: Bernt Josephson

”Avslappnad stämning och härliga människor”

På en bensinmack i Mariehamn, träffar vi Thomas Wall från Grisslehamn, som precis kört i land från Rosella med sin Chevrolet El Camino från 1967.

Vad ska du göra på Åland?

– Jag har åkt hit för att delta i Ålandscruisingen 2018.

Vad är det för något?

– Det är en träff för motorentusiaster, som arrangeras varje år av motorklubben Oldtime Cruisers. Jag är med för tionde året. Vi kör i parad längs stadens gator och de som vill kan delta i en bilutställning i Badhusparken. Det är ett stort evenemang som brukar locka flera tusen besökare, främst från Åland, Sverige och Finland.

Så bilar och motorer är ditt stora intresse?

– Det kan man säga, jag har hållit på med bilar sedan jag var tolv. Jag lägger inte så mycket tid på att skruva. Det är roligare att köra omkring och se sig om tillsammans med andra motorentusiaster. Jag försöker vara med på större evenemang som Västerås Summermeet, Riga Classic Car Cruise och Ålandcruisingen förstås. Bland det härligaste är att bara ”softa” invid bilen och vara livsnjutare.

Är du ofta här?

– Det brukar bli minst ett tiotal besök per år, ibland med bil, men ofta utan.

Vad är det bästa med Åland?

Det är en trivsam atmosfär med avslappnad stämning och härliga människor. Det är lätt att hitta bra badmöjligheter. Att det finns spännande pubar med gott öl gör inte saken sämre.

Vad vill du rekommendera den som besöker dina hemtrakter i Grisslehamn?

– Albert Engströms ateljé är ett trevligt utflyktsmål med fantastiskt läge precis vid havet. I hamnen kan man hitta några bra fiskaffärer och en del annat matnyttigt.