DELA
Foto: Karin Erlandsson

”Trivsel är viktigt i alla vardagsrum”

I går placerades stora påskägg ut på det urbana utemöblemanget längs gågatan.

– Vi vill jobba med triveslinsatser i centrum, och sätter gärna fokus på högtider och säsongsbyten. Tidigare har påsken i centrum passerat relativt obemärkt, men nu ville satsa. I vardera av de tretton urbana möblerna finns tre ägg, säger centrumledare Alexandra Walk-Liljeroos.

Vilken är tanken med äggen?

– Vi i centrumgruppen ville koppla till våra medlemmar, och också involvera dem och visa mångfalden. Varje företag har fått dekorera äggen som de velat, och tolka uppgiften fritt. Många har valt att lägga sin profil på ägget, och till exempel dekorera med tyger om butiken säljer just tyg.

Blir det här något årligt återkommande?

– I fjol band vi rosetter kring träden, i år är det ägg. Nästa år kanske det blir häxor eller något annat. Staden går också in och dekorerar med blommor.

Vilket blir nästa projekt som syns i centrum?

– I samband med vårens intåg presenterar vi också en ny profil med logga och färg för centrum. Det har vi jobbat på i smyg den sista tiden.

Varför ska centrum pyntas?

– Trivsel är viktigt i alla vardagsrum.

Är ni rädda för skadegörelse?

– Rädda är ett starkt ord, vi har diskuterat riskerna. Vår erfarenhet är att det som är fint och trevligt får vara orört. Alla företag har ansvar för sina egna ägg, och ska se till att det håll snyggt runt dem.

Vem vill du hälsa till?

– Min man Mats, min syster Natalie med sambo Mattias och Oskar Sandberg.