DELA

”Oj herregud vilken fråga”

Dagens ålänning Jonna Nylund träffar vi på Ålands yrkesskola där hon arbetar som lärarassistent. Hon är 23 år gammal och bor i Saltvik.
Gör du något annat än är lärarassistent?
– Jo, jag arbetar även som massör.
Hur kom du på att bli massör?
– Jag har alltid tyckt om att hjälpa andra och i högstadiet fick jag höra att jag var så duktig på att massera. Så när jag blev 19 år gick jag en massörutbildning i Vörå utanför Vasa.
När gör du det?
– På kvällstid, tre dagar i veckan. Jag har eget företag så jag har flexibla tider och kan ta semester när jag vill, det är de bästa med att vara egenföretagare.
Har du några intressen på fritiden?
– Jag umgås med mina vänner och lyssna på musik. Har också en häst som jag brukar ta hand om och resa är förstås trevligt.
Resa säger du, något speciellt ställe du skulle vilja åka till?
– Oj det finns många ställen, men Australien skulle jag verkligen vilja åka till. Jag har även planerat in en resa till London men vet inte ännu när det blir.
Vilket är ditt bästa minne?
– Oj herregud vilken fråga! utbrister hon. Det måste nog vara när jag fyllde 20 och blev bjuden till Finland på musikalen Mamma Mia som var i Hartwall arena. Det var mina föräldrar och min bror som tog med mig dit, så det är nog ett av de bästa minnena.
Och till sist så får du hälsa till någon.
– Jag vill hälsa till min familj och till mina vänner, ingen nämnd, ingen glömd. Och jo till ambulanskillarna som avslutar sin utbildning idag.

Sara Berne