DELA

”Jag saknar ett ordentligt fjäll”

I söndags blev dottern Anine två veckor och nu börjar modern Ann-Elin Hobberstad, som kom på barnvagnspromenad på Torggatan, känna sig mer hemmastadd i mammarollen.
– Det var frustrerande och osäkert i början och jag ville knappt gå utanför dörren men nu har mina föräldrar från Norge varit här en vecka och i dag känns det riktigt härligt, säger den nyblivna mamman.
Hur länge har du bott på Åland?
– Prick ett år. Jag kommer från Stavanger i Norge, den kända oljestaden. Jag har inte arbetat med olja själv men visst sätter oljan sin prägel på staden. Många kommer för att arbeta i Stavanger och det har bland annat lett till höga bostadspriser.
Trivs du bra på Åland?
– Åland är fint och det känns helt okej men det är lite tråkigt att vara så långt borta från föräldrar och kompisar. Havet saknar jag inte, det finns ju här också, men nog ett ordentligt fjäll där man kan gå på en rejäl heldagsvandring. Jag har varit till Orrdalsklint flera gånger men det är inte riktigt samma sak.
Har du jobbat på Åland?
– Ja, som lärare i idrott, matte och biologi vid Kyrkby högstadieskola. Det har gått bra trots min norsk-svenska. Ibland skriver jag fel på tavlan men då säger eleverna till.
Vem får din hälsning?
– Barnets far, Johan Ekstrand.

HELENA FORSGÅRD