DELA

”I dag öppnar jag banken 10.00”

Det sitter en liten handskriven lapp på dörren in till Ålandsbankens filial i Jomala Gottby. ”Fredagen den 5 oktober öppnar jag först kl 10.00 på grund av läkarbesök”.
Bra att veta för kunderna, trogna Jomalabor och Gottbybor, som vill göra bankärenden just i dag. Bakom den familjära lappen står Pamela Westerlund som tre dagar i veckan arbetar som banktjänsteman på kontoret. Andra dagar kan hon vara på någon annan av bankens filialer.
Det är lugnt numera mitt i Gottby, när matbutiken är borta.
– Jo, visst är det mindre folk i rörelse just här. Men folk kommer hit till banken och så vill många veta vägen ner till Gottby färg och tapet, som ligger utmed vägen söderut en bit.
När stängde butiken?
– Det var i januari i år.
Vi noterar också att här utanför finns en telefonkiosk, men telefonen är borta.
– Jo, vi får väl säga att den bara fungerar som omklädningsrum för Stålmannen.
Pamela har som många andra noterat ett roligt mess i gårdagens tidning om just Stålmannen som har det besvärligt när telefonkioskerna försvunnit.
Vad gör du på ledig tid?
– Så gott som all min tid går åt till familjen, som består av sambon Ove Blomqvist och barnen Corinne, 16 år, och Christoffer, 11 år.
Och du håller dig i form?
– Självklart går jag ut och går ibland.
Med stavar?
– Nej, jag har fått ett par, men tycker det går bra ändå. Jag har hög musik i öronen, Rix-FM, och då svänger man automatiskt.
Din hälsning?
– Den får gå till alla jag känner.

KIKI ALBERIUS-FORSMAN

kiki@nyan.ax