DELA

”Det är min hjärtefråga”

Jag springer på glada Annette Bergbo från Jomala på gågatan i Marieham.
Vad gör du om dagarna?
– Jag jobbar som verksamhetsledare för föreningen Vårt hjärta. Föreningen fungerar som intresseorganisation både för de som drabbats och för de som känner någon som drabbats av hjärt- och kärlsjukdomar. Det är verkligen min hjärtefråga. Tidigare jobbade jag som journalist men när den här chansen dök upp knep jag den.
Vad gör du annars då?
– Jag håller på att bygga hus vid Vargskär på Föglö. Det är precis klart så snart får vi flytta, vilket jag ser mycket fram emot. Men jag tycker inte om att de ska börja sätta tidtabeller för vår fina färja.
– Jag spenderar också mycket tid med mina barnbarn. Jag fick tre barnbarn i rask takt så jag håller ännu på och vänjer mig vid att vara mormor.
Har du några planer för helgen och lillajul?
– Det har jag, då ska jag fira med min man. Det är nämligen 40 år sedan vi träffades och nu ska vi fira på tumanhand. Vi brukar annars glömma bort bröllopsdagen och sådant men nu blir det något speciellt.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till alla mina hjärtisar, alltså medlemmarna i föreningen. Och sen såklart till min familj och mina barnbarn Edwin, Lova och Milda.

TEXT OCH FOTO:


SOFI NORDMYR

sofi.nordmyr@nyan.ax