DELA

”Bästa jobbet jag har haft”

Dagens ålänning är 21-årige Patrik Sjöberg som jobbar på Hesburger mitt i Mariehamn. Vi pratar en lång stund om hur mycket han trivs på sitt jobb, och att lönen inte alltid är det viktiga. Trivsel borde gå i första hand när man väljer sin arbetsplats.
Hur länge har du jobbat på Hesburger?
– I över ett år.
Vad har du jobbat med innan?
– Massa olika saker. Städare och kontorsjobb till exempel. Visst var det mycket fräschare på kontor men det var så hemskt tråkigt. Jag tittade på klockan var femte minut och hoppades på att få gå hem så snart som möjligt. Här tittar jag på klockan och blir chockad över att det redan har gått två timmar sen jag kollade sist, så roligt är det. Lönen må ha varit bättre på de andra jobben men det viktigaste är i slutändan hur mycket man trivs.
Så du trivs?
– Ja det gör jag verkligen, det är det bästa jobbet jag har haft hittills.
Vad är det bästa respektive det sämsta med arbetet?
– Det bästa är alla jag jobbar med, som gör dagarna så otroligt roliga. Det finns inte en kväll jag kommer hem som jag inte skrattat för full hals på jobbet. Det sämsta är sura kunder som är tillbakadragna.
Har du några planer på hur länge du kommer att stanna på Hesburger?
– Jag kommer fortsätta jobba över sommaren, sen kanske jag slutar när jag börjar plugga till hösten. Men man vet aldrig vad som händer.
Vem vill du hälsa till?
– Hela min familj, Anders och Basse.

Text och foto: KAROLINE KOMULAINEN