”Dukat för en skoj höst”

IFK var bara en poäng före Vaksala SK 2 inför matchen på Årsta IP. Så åländskorna väntade sig en anstormning från hemmalaget, men gick i stället ut och körde över uppländskorna i första halvlek.

Efter en halvtimmes spel var ställningen 3–0.

– Vi gör en grym första halvlek. Allting stämmer och vi är klart bättre än dem, säger Daniel Norrmén.

Efter paus gick IFK ut och bevakade sin ledning, som stod sig matchen ut.

Toppmatch på lördag

– Men det var närmare 4–0 än 3–1. Deras första riktiga chans kom i 90:e minuten, säger Norrmén vars IFK nu är trea i tabellen med fyra omgångar kvar.

Upp till serieledande Norrskedika skiljer två poäng, och på lördag möts lagen i Östhammar.

– Tjejerna har gjort det jättebra som är med i toppen. Det blir en spännande avslutning och vi har dukat för en skoj höst, avslutar Daniel Norrmén.

Josefin Flöjt, Nona Bamberg och Lina Holm (bilden) gjorde IFK:s mål i går.