Första förlusten kom i IFK:s första bortamatch

FOTBOLL. Det blev en knapp förlust för IFK i bortamötet med mot HJK. Helsingforsarna vann med 2–1 på ett snöigt och kyligt Bolt Arena.

IFK inledde matchen med mycket boll, men när HJK tog ledningen efter elva minuter tog man också över det mesta som skedde på planen. 1–0 nickade Joona Toivio in efter elva minuters spel.

2–0 kom efter en dryg timmes spel genom Topi Keskinen som gled igenom IFK-försvaret centralt och kyligt lade bollen bakom i övrigt välspelande Matias Riikonen mellan IFK:s stolpar. Mot slutet tvingades hemmalaget spela med tio man då Atom Tanaka skadades, vilket IFK lyckades utnyttja med ett reduceringsmål av Adam Larsson några minuter från slutsignalen – det utlöste en ordentlig slutforcering av ”Grönvitt”, men HJK höll undan och vann med 2–1.