DELA
Foto: Manne Widung

”Daja” förhandlar med Norrköping

FOTBOLL. Inget mer landslagsspel.

Men IFK Norrköping är intresserat av att förlänga kontraktet med Daniel Sjölund.

– Den första kontakten har tagits, säger ”Daja”.
I gårdagens tidning avslöjade Finlands förbundskapten Hasse Backe att Daniel Sjölund tackat nej till att göra comeback i landslaget.

För Nyan utvecklar IFK Norrköpings stjärnmittfältare sitt beslut.

– Det har varit några punkter som vägt över, och jag känner att jag vill lägga all tid och kraft på min familj och IFK Norrköping. När det är landslagssamling är man i regel borta i tio-tolv dagar, och att då i stället kunna lägga den tiden på sin familj är förstås en jättefördel, säger Daniel Sjölund.

33-åringen har inte spelat i landslaget på fyra år och hade en succésäsong i fjol när ”Peking” vann allsvenskan.

– Självklart tittar man på vad man gjorde förra året när man mådde så bra och då inser man ju att pauserna under landslagsuppehållen gör ens kropp gott.

Och mer tid med familjen kan komma väl till pass. För två veckor sedan blev ”Daja” och sambon Johanna Karlsson föräldrar på nytt när äldsta sonen Wilton, 2, fick en lillebror i Walentin.

– Det har gått bra och Johanna har mått bra. Den här gången har man lite koll på rutinerna, säger Daniel Sjölund.

Frågan är om lille Walentin får tillbringa mest tid i Norrköping eller på Åland under sitt första år.

”Två bra alternativ”

”Dajas” kontrakt med IFK går ut efter säsongen, och ännu har han inte bestämt sig om var han spelar nästa säsong. Men han konstaterar att han har två IFK att välja på: antingen fortsätter han i Norrköping eller så vänder han hem till Mariehamn.

Klart är i varje fall att regerande mästarna vill ha honom kvar i Östergötland.

– Man ska aldrig ta för givet att en klubb vill behålla en så självklart är det kul att de har tagit första kontakten. Vi ska sätta oss ner igen om någon vecka och diskutera hur vi ser på framtiden. Oavsett var det landar har jag två väldigt fina alternativ att välja på, säger Sjölund som bara är säker på en sak:

– Förr eller senare flyttar vi hem till Åland. Frågan är bara när.