Första segern för IFK – se höjdpunkterna här

FOTBOLL. Det var länge sedan en seger känts så välbehövlig som söndagens.
Efter tappad ledning kom IFK tillbaka och vann slutligen med 3–2. Segermålet gjorde Ivan Tatomirovic bara minuter från slutet.
– En jätteskön seger så klart, säger IFK:s huvudtränare Peter Lundberg.

IFK Mariehamn är inte längre utan seger och inte längre tabelljumbo.
Söndagens seger satt långt inne men till slut fick grönvitt resa hem från Rovaniemi med tre poäng.
Segermålet kom i den 88:e minuten via mittbacken Ivan Tatomirovic – ett något turligt slumpmål.
– Skönt att äntligen få vinna. Och speciellt på det sättet som det blev, säger Lundberg.
– För på något sätt hamnade vi återigen i underläge trots att jag tycker att vi spelade bra. Men men, det är starkt att vi vänder och lyckas vinna.
IFK tog ledningen redan efter fyra minuter genom mittbacken och lagkaptenen Kristian Kojola. 20 minuter senare var det 1–1 genom ”hemmalagets” Aliyu Audu Abubakr på tveksamt målvaktsingripande av IFK:s Marc Nordqvist. Halvtidsresultatet 1–1 blev senare 2–1 till Kemi efter mål av Keaton Isaksson – ett distansskott som, via touch på Ivan Tatomirovic, ställde en chanslös Marc Nordqvist. 2–2 satte Robin Sid kort därefter.