IFK nära skriva historia – förlorade på övertid

FOTBOLL. Under måndagens ligapremiär var IFK Mariehamn bara minuter ifrån att ta sin allra första seger borta mot regerande mästaren HJK.
Istället slutade det i en snöplig förlust och noll poäng.

Ja, det såg länge ut som att IFK skulle stå för en riktig praktskräll i Helsingfors.
Efter 69 minuters spel tog IFK nämligen ledningen genom anfallaren Aristote ”Totti” Mboma, vars mål kom på en frisparksvariant som genast för tankarna till Tomas Brolins mål i fotbolls-VM 1994. Robin Sid fejkade skott och frispelade istället en djupledslöpande Mboma, som behärskat placerade in ledningsmålet bakom HJK-målvakten Maksim Rudakov.
Men någon grönvit seger skulle det inte bli. Slutligen inte ens en poäng. För istället lyckades HJK med konststycket att vända matchen till 2-1, efter två sena mål inom loppet av bara fyra minuter. Inbytte Daniel O’Shaughnessy kvitterade i den 89:e minuten innan lagkapten Sebastian Dahlström avgjorde i den 93:e.