DELA

Verneri Vetriö till VBK Tierp

VOLLEYBOLL. Jomala IK tappar en tung pjäs inför kommande volleybollsäsong: Verneri Vetriö.
21-åringen har skrivit på för VBK Tierp i elitserien.
– Det ska bli spännande, säger han.
Verneri Vetriö har spelat volleyboll i högsta serien i Finland i två säsonger. 2011–12 samt 2012–13 representerade han Raision Loimu.
I fjol återvände han till moderklubben Jomala IK under en säsong där laget räddade sin Superettanstatus via spel i Vårettan.
Nu har den 21-årige Vetriö bestämt sig för att prova lyckan i eliten igen, den här gången i Sverige.
Verneri Vetriö spelar kommande säsong i Tierp Volleybollklubb, som slutade fyra i grundserien förra säsongen och fick ge sig i semifinal mot Linköping i SM-slutspelet.


”Spännande”
– Det ska bli spännande och i och med att Tierp inför denna säsong signat många nya unga killar så är det en långtidssatsning som klubben gör. Vi är många nya unga spelare som kommer att ingå i laget, säger Verneri Vetriö i ett pressmeddelande.
I kombination med elitseriespel ska Vetriö studera idrottsvetenskap med hälsofrämjande inriktning på Högskolan i Gävle.


”Gagnar Jomala IK”
Jomalatränaren Sebastien Bougeatre gläds för Vetriös skull, även om han tillstår att förlusten är tung för klubben.
– Det känns bra att Verneri får spela volleyboll på en högre nivå och samtidigt kunna kombinera det med studier. Jag är glad för Verneris skull även om det för JIK Volley betyder att vi mister en duktig spelare och en bra förebild för de yngre i laget. Jag är samtidigt övetygad om att det gagnar Jomala IK och volleyn på Åland på sikt, inte minst inför de kommande ö-spelen nästa sommar, säger belgaren.

Oskar Magnusson