DELA

Två nya rekord för Lönn

KRAFTSPORT. Tredje tuffa helgen på raken.
Då slog Sandra Lönn till med två nya rekord.
– Jag måste ha gjort allt rätt, säger hon.
För två helger sedan slog Sandra Lönn världsrekord i bänkpress-EM i Slovakien, och i förra veckan var hon på landslagstester i Bosön. Den här helgen var det dags för SFI-mästerskapen i bänkpress i Ekenäs. Men ÅKK:aren verkade inte ha påverkats negativt av det fullspäckade schemat.
I stället slog hon till med två finska rekord: 120 kg i 84 kilosklassen i raw, och 220 kilo i klassen med utrustning.
– Jag har tränat väldigt bra och ätit mycket mat. Det är mycket som ska stämma, och jag har haft ett jäkla flyt. Jag har varit i toppform och nu måste jag sätta mig ned och fundera på vad jag har gjort rätt så jag kan göra om det, säger hon.
Hur gör man för att orka ladda om?
– Jag har ett litet avslappnat förhållningssätt till det. När jag käkade frukost nu höll jag på att glömma bort invägningen.


”Satsa på återhämtning”
Men nu är det långt till nästa stora tävling för Sandra Lönn. Hon kommer att tävla i SM i januari, eftersom hon representerar Sverige i internationella sammanhang.
– Jag tänker satsa mer på återhämtning och grundträning. Jag ska inte köra något tungt direkt, gör man det för länge och inte får någon återhämtning kan man skada sig till slut.
Hon kan dock komma att ställa upp i någon tävling hemma på Åland.


”Fantastiskt”
Men Sandra Lönn var inte den enda från ÅKK som slog rekord i helgen.
Björn Berg segrade i 93 kilosklassen med ett lyft på 215 kilo som innebar ett nytt SFI-rekord. Den åländska klubben lämnar mästerskapet med totalt tre nya rekord och nio medaljer.
– Visst är det fantastiskt. Det är en jäkla bra klubb det här, säger Sandra Lönn.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax