DELA

Tungt för MLK-damerna

TENNIS. Tre raka förluster.
Mardrömsschemat tog hårt på MLK:s tennisdamer – som ändå hyser gott hopp om att klara kontraktet i division I.
– Vi trodde inte att vi skulle ta några poäng den här helgen, ändå var vi nära i två av matcherna, säger Malin Ringbom.
Mariehamn lawntennisklubbs division I-lag drog i gång seriespelet den gångna helgen.
Man gjorde det med en rivstart: tre möten inom loppet av ett dygn.
Först i Helsingfors där det blev förlust med 1–2 i matcher mot ETS. Malin Ringbom inledde med att vinna sin singel mot Tuuli Frangen i raka set (6–3, 6–3), men när Pauline Nordlund föll i sin match mot Ella Tuomela (6–1, 3–6, 1–6) skulle matchens utgång komma att avgöras i dubbeln.
Där drog hemmalaget ETS det längsta strået med Frangen och Minna Torkki i laget: seger med 2–0 i set (6–3, 6–4) mot Ringbom/Nordlund.
– Vi visste på förhand att det skulle bli tufft, men det är tråkigt när man är så pass nära. Jag inledde min match jättebra i första set, sen kom hon in i matchen och jag kunde aldrig riktigt komma tillbaka, säger Pauline Nordlund om singelförlusten mot Tuomela.


Tätt matchande
Från Helsingfors åkte sedan MLK-damerna sedan till Åbo för nästa match på lördagen mot Åbo lawntennisklubb.
Förlustsiffrorna skrevs till 1–2 på nytt efter att Malin Ringbom förlorat sin singel mot Venla Andersson med 0–2 i set, Catherine Nordlund vunnit sin mot Annika Hakovirta med samma siffror och Ringbom/P. Nordlund förlorat dubbeln mot Andersson/Hakovirta efter 4–10 i skiljeset som avgjordes med ett så kallat ”Championship tiebreak”.
I söndagens avslutande match mot TVS blev det en klar 0–3-förlust för MLK där Pauline Nordlund och Malin Ringbom spelade singlarna och dubbeln.
Tre förluster på tre matcher, men ändå en optimism inför division I:s fortsättning med tanke på hur bra laget stod upp i det extremt täta matchandet.


”Bra nivå”
– Den här divisionen passar oss jättebra så jag hoppas och tror att vi ska klara oss kvar. Vi hade inga större förhoppningar om att ta poäng den här helgen, men var ändå bra med i två av matcherna. Vi har för få tävlingsspelande damer på Åland för att kunna utmana en storklubb som TVS, men jag tror att vi har goda chanser att vinna någon av de kommande matcherna, säger Malin Ringbom.
Till helgen spelar MLK en hemmamatch, veckan därpå väntar en ny bortamatch och i januari rundas division I-spelet av.
Ett lag går upp i mästerskapsserien och minst ett åker ur ettan som innehåller sju lag.

oskar.magnusson@nyan.ax