DELA

Snabba sortier i herrarnas kval

BEACHVOLLEY. Precis som i damernas kvalturnering misslyckades samtliga finländska och svenska lag med att sig vidare från herrarnas kval som avgjordes igår.
Det enda paret som lyckades ta sig vidare till den andra kvalomgången var svenska Petter Jonsson och Björn Huitfeldt, men väl där fick de se sig slagna av det ryska Alexey Pastukhov och Konstantin Semenov som vann med 2–1 i set.
Av de övriga svenska paren åkte även Björn Berg och Daniel Andersson ut mot ryskt motstånd i form av Alexander Likholetov och Evgeniy Romashkin. Jakob Wijk Tegenrot och Hampus Randén förlorade mot norrmännen Geir Eithun och Ronny Berntsen medan Andreas Rågfeldt och Simon Ekbäck Nordström gick samma öde till mötes i matchen mot Prasetyo Darkuncoro Koko och Ardiyansah Andy från Indonesien.
Finländska Jyri Linnikko och Niko Salonoja förlorade i sin tur mot Zoupani Nikos och Anestis Dimitriadis från Grekland.

Svidande förlust
Det sista finländska paret, Jaakko Keskitalo och Erik Schmidt, ställdes mot Jonsson och Huitfeldt i den första kvalomgången där svenskarna som bekant gick vidare efter att ha vunnit med 2–1 i set.
– Vi kom inte riktigt upp till vår högsta nivå och därför förlorade vi, säger Keskitalo om matchen.
Att förlusten kom mot svenskt motstånd sved givetvis lite extra.
– Inför matchen hade jag en hel del skadeproblem, men när matchen väl började tänkte jag att nu får jag lägga allt det där åt sidan för vi måste slå svenskarna. Men tyvärr gick det inte så, säger Keskitalo som trots att deltagandet blev kort uppskattar Paf Open.
– Det är riktigt bra. Det är tredje gången jag är med och det är kul att komma hit och se på när världens bästa spelare spelar. Det är roligt att vi har en sådan turnering i Finland, säger han. (mp)