DELA

Skolan som crossar all konkurrens

MOTOCROSS. Full fart på en lerig bana.
Här är skolan som eleverna längtar till.

Det är ingen blomstertid som stundar.
Men barnen i Vessingsboda, där undervisningen går i ett rasande tempo, har kanske desto mer att längta tillbaka till. Läraren Linnea Gustafsson behöver inte ta i med hårdhandskarna för att fånga sina elevers uppmärksamhet.
Under våren och hösten har ett tiotal barn, från åtta till femton år, fått lära sig allt om motocross. Terminsavslutningen bjuder på startgrindsövningar.
En lärorik lektion för de som är på väg till Sverige för klubbmästerskap i Hallstavik.
Men först håller Linnea Gustafsson en noggrann genomgång om hur viktigt det är att ha en välfungerande skyddsutrustning.
– Jag är simlärare också så jag har börjat vänja mig vid hur man gör. Men det skulle vara skönt att ha någon extra med i och med att några har mindre hojar och några har större hojar. Då skulle man kunna ge lite annorlunda tips, säger Linnea Gustafsson.


Kör i SM
Men att Linnea Gustafsson har tips att dela med sig av, det råder det inga tvivel om.
Den 21-åriga svenskan flyttade från Hallstavik till Åland för att plugga på Sjömansskolan och blev kvar här för studier vid Högskolan på Åland. Motocross har hon kört sedan hon var fyra år gammal trots att motorintresset aldrig riktigt funnits i familjen.

Läs mer i tisdagens Nyan!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax