DELA

Skadesmäll för nästa Paatelainen

FOTBOLL. IFK Mariehamns Markus Paatelainen opererades i onsdags. Mittfältaren har haft problem med ett knä och det gick alltså så långt att operation krävdes.
– Det positiva är dock att det såg bättre ut än vad vi trodde. Prognosen på förhand var att jag skulle vara borta 4-6 månader men nu kommer jag troligtvis kunna träna fotboll om 10 veckor, säger Paatelainen och fortsätter:
– Jag borde kunna vara tillbaka om fyra månader. Det är så klart en lång tid men med tanke på att det först såg ut att jag skulle vara borta ännu längre så känns det lite bättre.
Paatelainen kommer nu att hoppa på kryckor i två veckor och efter det ska mittfältaren kunna börja köra igång med rehabiliteringen.
– Jag ska nog inte förlora så mycket muskelmassa under den här perioden och jag kommer nog att vara i bättre fysiskt skick när jag kommer tillbaka än vad jag var tidigare.
Paatelainen slet av ett korsband i ett knä under tiden i Skottland och det är samma knä som nu opererats men det är inte den gamla skadan som gjort sig påmind.
– Det var bland annat en skada på menisken, det var lite av varje. (ds)