DELA

Roman Eremenko beredd på spel

FOTBOLL. Alexei Eremenko är ur spel till Finlands två sista EM-kvalmatcher på grund av bruten käke, men lillebror Roman Eremenko är beredd på spel. En av ynglingens uppgifter på torsdagen var att informera den samlade pressen om Alexeis käkfraktur.
– Det har skrivits en massa om det. Det grämer jättemycket. Han hade varit en mycket viktig spelare för oss mot Portugal. Alexei mår alldeles bra, operationen (i onsdags) gick alldeles bra men även han grämer sig jättemycket, säger lillebror.
Den äldre av bröderna Eremenko hade missat lördagens match mot Azerbajdzjan i vilket fall som helst, eftersom han är avstängd. För Roman innebär Alexeis frånvaro sannolikt att han får spela på mittfältet, möjligen till och med i öppningselvan.
– Tränaren (Roy Hodgson) har inte sagt något, inte under träning heller. Jag kan inte dra några slutsatser om det, säger Roman.
Roman spelade hela matchen i den förra EM-kvalmatchen mot Belgien på bortaplan men i klubblaget Udinese har han främst nött avbytarbänken. (FNB)