DELA

Organisationsförändring för Lyyski och Sjölund

FOTBOLL. Djurgårdens IF, med ålänningarna Jani Lyyski och Daniel Sjölund i truppen, har inlett Allsvenskan riktigt illa och laget har bara tagit en poäng på de sex inledande omgångarna. DIF:s styrelse är inte nöjda med utveckling och tar nu till en organisationsförändring. Assisterande tränaren Lennart Wass lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. In kommer istället Magnus Pehrsson som kommer att ha rollen som manager för DIF. Pehrsson blir direkt ansvarig för allt kring a-lagsfotbollen inklusive träning och matchning samt ha ansvaret för spelarköp- och försäljningar, meddelar klubben på sin hemsida.

Stefan Alvén får en roll som sportchef där han kommer att ansvara för all sportslig administration. Carlos Banda, som tidigare hade huvudansvaret som tränare, kommer nu att bistå Magnus Pehrsson. Det var tidigare meningen att Pehrsson skulle gå in i DIF:s organisation till säsongen 2012 men förändringen sker alltså redan nu.
– Den här organisationen har vi planerat för ett senare skede, men då läget är som det är väljer vi att göra dessa förändringar redan nu. Vi tror starkt på att den här sportsliga ledningen kan vända den negativa trenden. Dessutom vill vi ge Magnus möjligheten att komma in redan nu för att så tidigt som möjligt kunna göra de förändringar han anser är nödvändiga, säger DIF fotbolls ordförande Tommy Jacobson till klubbens hemsida.

Jani Lyyski känner inte den nye managern Magnus Pehrsson sedan tidigare men har hört goda saker om honom.
– Vad jag har hört så har han varit populär i den klubbar han har varit och han har ett gott anseende. Det återstår att se vad han kan göra. Det är ju inte han, ensam, som ska vända på det här utan det ska vi alla göra tillsammans, säger mittbacken, när Nya Åland når honom på tisdagen, och fortsätter:
– Vår säsong har börjat knackigt och det är alltid synd när man måste göra förändringar. Ledningen i klubben säger att det är på grund av de dåliga resultaten som den här förändringen görs. (ds)