DELA

Nytt bokningssystem för Vikingahallen

ALLMÄNT. Jomala kommun har i dagarna lanserat sitt webbokningssystem till Vikingahallens olika anläggningar.
Tidigare var de som ville motionera tvungna att ta kontakt med hallvärdarna för att boka en tid, men nu kan det alltså skötas digitalt över internet.
– Vi har testat ett system i ett års tid som vi nu är nöjda med, säger Margita Söderqvist, fritidschef på Jomala kommun.
För att få en tid på antingen Vikingavallens natur- eller konstgräsplan eller Vikingahallen, squashbanan samt konferenssalen krävs en bokning två dygn i förväg. Detsamma gäller för avbokningar, annars faktureras man för den bokade tiden.
– Förhoppningsvis leder det nya systemet till fler bokningar, men det är inte bara därför det görs. Folk slipper att jaga hallvärdarna per telefon. Ofta är de ute och jobbar med annat och nu försvinner ett irritationsmoment när man inte får tag på folk. Och tidigare så skrev hallvärden ner ett namn på ett papper, som sen blev mitt faktureringsunderlag. Nu får vi allt på ett och samma ställe, säger Margita Söderqvist som numera jobbar på en renoverad arbetsplats efter att ventilationssystemet byttes ut i somras.


Ny belysning
– Det märks tydligt att luften är mycket bättre nu. Sen byttes också all belysning i hallen ut från lysrör med kvicksilverlampor till LED-belysning. Vi har en förhoppning om att det ska spara mycket energi. Tendenserna märks redan, men man måste göra utvärderingen efter ett år.
Det nya ventilationssystemet kostade kommunen nära 150 000 euro att installera. Den nya belysningen och dess datastyrda system med rörelsedetektorer samt elen och elarmaturen kostade omkring 50 000 euro. (om)