DELA

Ny målvakt i United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2014 års säsong. Ligamästarna plockar målvakten Sanna Åhlander från Östers IF, som föll ur Elitettan (Sveriges näst högsta serie) i år. Åhlander har förutom Öster även representerat Ljungby och Queens Park Rangers i sin karriär.
Sedan tidigare står det klart att ÅU:s andramålvakt Matilda Henriksson lämnar laget.
Ellen (Ahlström) är vår förstamålvakt, men nu utmanas hon av Sanna vilket kommer att pusha henne att bli ännu bättre. Ellen och Matilda var ganska lika som målvakter, både storleksmässigt och spelmässigt. I Sanna får vi en längre målvakt som är bra i luften och i inläggsspelet, säger ÅU-tränaren Gary Williams.
–På så sätt känns Sanna som ett bra komplement till Ellen. Vi har två bra alternativ nu som passar i olika typer av matchscenarier.

Sanna Åhlander får dock inte spela med sin forna klubbkamrat i Öster, Sanna Svensson, nästa år. Mittbacken har gjort klart att hon lämnar Åland United. Vilken som blir hennes nya klubbadress är oklart, men intresse från damallsvenska Umeå och Örebro finns. (om)