DELA

Norrbottens-Kuriren: IFK ute efter Devic

FOTBOLL. IFK Mariehamn hörde sig för om Bodens BK:s stjärna Haris Devic.
Men mittfältarens löneanspråk fick intresset att svalna.
– Sådana löner finns inte i min budget, säger IFK-direktören Peter Mattsson.
Luleåbaserade Norrbottens-Kuriren skrev i gårdagens tidning om att bosniern Haris Devic vill lämna det Bodens BK han varit en stjärna i sedan 2008.
Den gångna säsongen slutade BBK åtta i division II Norrland, och nu vill 30-åringen söka sig vidare i karriären.
Enligt Haris Devic bror Edis, som sköter förhandlingar, ser yttermittfältaren helst en fortsättning i Sverige, men den enda klubben som hittills visat intresse är IFK Mariehamn.
Ex-IFK:aren Sebastian Wiklander, numera bosatt i Norrbotten, tipsade Grönvitt om Devic – och klubbdirektören Peter Mattsson bekräftar att man har varit i kontakt med spelarens agent.
– Ja, det var någon månad sen då jag ringde mig för och hörde hur hans situation såg ut och om han var intresserad av att komma hit, säger Mattsson.
När Haris Devics löneanspråk kom på tal svalnade IFK:s intresse.


”För mycket”
– I min värld handlar det om för mycket pengar, så jag sköt det där åt sidan. Tanken var att han skulle komma på provspel, men det var ju ingen vits när han ville ha en sådan lön. Vi får se vad händer längre fram, men just nu är det inget vi jobbar med.
Elva IFK-spelare är i dagsläget klara för nästa säsong.
– Jag tycker att det ser bra ut. Det går väl månaden ut innan man har mer kött på benen, men inom de närmaste veckorna ska det väl hända lite mer. Jag diskuterar med flera spelare.

Oskar Magnusson