DELA

”Ingenting är sönder”

FOTBOLL. Pekka Lagerblom utgick skadad – och IFK föll ihop.
Men nu kommer positiva besked om mittfältsdynamon.
– Han ska förhoppningsvis kunna vara tillbaka i träning på söndag, säger IFK:s fystränare Stefan Strömborg.
Ett IFK Mariehamn anfört av Pekka Lagerblom, 30, inledde piggt hemma mot VPS i söndags.
Men när mittfältsmotorn klev av skadad tappade Grönvitts spel kvalitet – och i den 80:e matchminuten gjorde gästernas Jyrki Saranpää matchens enda mål.
Skadan på Lagerblom, som tvingade honom av planen efter en hård smäll på skenbenet med kvarten spelad, är dock inte av det allvarligare slaget.
– Han fick skadan röntgad i morse (läs: i måndags) och det visade sig att ingenting var sönder i benet. Med facit i hand var det smärtan som stoppade honom mot VPS, säger Stefan Strömborg.
– Det handlar om en blodutjutning i muskulaturen som behandlas med tryck och kompression. Förhoppningsvis kan Pekka vara tillbaka i träning när vi samlas på söndag eftermiddag.
När ett för veckan spelledigt IFK samlas igen på söndag hoppas Strömborg bli klokare gällande andra skadade spelares status såsom Simon Nurme, Jarkko Värttö och Alanzo Adlam. På torsdag den 13 juni väntar nästa ligamatch hemma mot RoPS.
– Tanken är att dom stegvis ska komma in i fotbollsträning och spel och först när dom tränar fotboll får vi svar på deras status. Alla spelare, oavsett skadehistorik, tränar på individuellt anpassade program fram tills nästa samling, säger Stefan Strömborg.
Nyan har sökt Pekka Lagerblom utan att lyckas nå honom.

Oskar Magnusson