DELA

IFK tar till sig av publikundersökning

FOTBOLL. Det råder en familjär stämning på Wiklöf Holding Arena under IFK:s hemmamatcher, men kaffet är vattnigt och kallt. Bland annat det framgår av den publikundersökning som Tipsligan genomförde i samarbete med ligalagen 2010. IFK Mariehamns publik kunde ta del av undersökningen via klubbens hemsida, och det var många som besvarade frågorna om matcharrangemangen.
– Det är jätteroligt att se att vår publik visar engagemang och kommer med förslag till förbättringar. Vi ska försöka bättre oss på de punkter vi fått kritik och göra det vi är bra på ännu bättre, säger klubbdirektör Peter Mattsson.
I undersökningen framgår bland annat att stämningen på arenan och supporterklubben Green Mean Machine är uppskattade inslag på WHA. Publiken efterlyser dock mer feststämning och pausunderhållning. Kallt kaffe får kritik liksom supporterprylarna. När går det att få köpa IFK:s matchskjorta, frågar sig någon.
IFK hoppas nu att publiken fortsätter ge förslag till förbättringar. Antingen kan man ringa in sina åsikter till kansliet på telefonnummer 16 345 eller så kan man maila klubbdirektören på peter.mattsson@ifkmariehamn.com.
– Vi välkomnar alla initiativ som syftar till att göra WHA och våra hemmamatcher till en folkfest. Vi är särskilt intresserade av inte bara idéer utan också av folk som är beredda att ställa upp och hjälpa till. Utan alla frivilliga insatser står sig vilken idrottsförening som helst slätt, säger Mattsson. (ml)