DELA

IFK skadorna är lika illa som befarat

FOTBOLL. Sasha Anttilainen och Mikko Paatelainens skador som de ådrog sig i matchen mot TPS i söndags var så allvarliga som man först befarade. Det visade sig när IFK:s läkare Erkki Venäläinen undersökte spelarna i går.
– Sasha har en främre korsbandsskada och möjligtvis ytterligare skador inne i knäleden. Vi kartlägger skadan med magnetröntgen nu och sedan vet vi hur vi ska påbörja behandling. Han måste opereras och efter operationen tar det sex månader innan han kan vara tillbaka i full fotbollsträning.
Venäläinen konstaterar att skadefrånvaron kan bli längre än ett halvår. Anttilainen måste nämligen återfå full rörlighet i leden innan han kan opereras och det kan i värsta fall ta månader.
– Men jag ser i alla fall inga tecken på att han inte ska kunna bli helt återställd och spela elitfotboll även i fortsättningen.
Mikko Paatelainen blir borta från spel i åtminstone fyra till sex veckor.
– Han har slitit av delar av det inre sidoledbandet. Det är ingen skada som behöver opereras men det finns tecken på tilläggsskador på menisken och det är i så fall något som kräver operation, säger Venäläinen. (ml)