DELA

IFK letar ny tränare

FOTBOLL. För att IFK Mariehamn på sikt ska få fram många duktiga åländska fotbollsspelare ska föreningen nu anställa en ungdomstränare på heltid.
– Den nya tränaren får en central roll i att utveckla IFK:s och där med också hela Ålands ungdomsfotboll. Den nya tränaren ska fungera som tränare, men också som stöd och utvecklare åt alla våra duktiga ideella ungdomstränare. Och i framtiden kommer det att ställas allt hårdare krav från Finlands Bollförbund att klubbarna satsar på egna produkter. Genom den här satsningen förbereder vi oss för framtiden, säger ungdomsfotbollens ordförande Mikael Granskog på klubbens hemsida.
Den nya ungdomstränaren ska främst arbeta med lagen i 7-14-årsåldern, medan IFK:s nuvarande sportchef Stephen Ward koncentrerar sig på lagen i åldern 15-18 år.
IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell menar att ungdomsfotbollen fallit lite i skymundan de senaste åren.
– I dagsläget finns det vanligtvis bara en åländsk spelare i IFK:s öppningselva och i Åland United handlar det om 2-3 spelare. När IFK gick upp i ligan blev det mest fokus på ligalaget, men under de två senaste åren har vi åter börjat ta tag i ungdomsfotbollen och det här är ytterligare ett steg i den utvecklingen.
Ansökningstiden för jobbet som ungdomstränare går ut den 30 september. (mn)