DELA

Hansen är årets manlige seglare

SEGLING. Björn Hansen och hans Hansen Sailing Team åker i helgen till Bermuda för årets sjätte deltävling i matchracingens VM-serie.
Hansen ligger fyra i sammandraget och vet vad som gäller för att hans team – bestående av Mathias Bredin, Phillip Kai Guhle och Rasmus Kostner – ska hålla VM-gulddrömmen vid liv inför säsongens sista regatta i Malaysia i slutet av november.
– Vi vet att det är vinst som gäller för att vi ska ha det i egna händer när vi åker till finalen i Malaysia men vi är övertygade om att vi kan göra det, säger Björn Hansen i ett pressmeddelande.
Hansen kan redan nu glädja sig åt att ha prisats på hemmaplan. Värmlänningen och hans team är nämligen ”årets manlige seglare” enligt Svenska seglarförbundet.
”Priset som Årets manlige seglare går till Hansen Sailing Team. För tredje året i rad tog Björn Hansen och hans besättning hem segern på Stena Match Cup Sweden 2014 och fullbordade därmed ett hattrick”, lyder delar av motiveringen.
– Utnämningen ger oss extra motivation. Vi vill verkligen visa att vi var värda den utmärkelsen, säger Björn Hansen. (om)