DELA

Framgångar för gymnaster

GYMNASTIK. Emma Pussinen gick överraskande till final i Mälarcupen och en av Mariehamns gymnastikförenings medlemmar tog guld i hopp i Helsingfors.
– Det var lite överraskande att Emma gick till final, säger Ylva Watkins, verksamhetsledare på Mariehamns gymnastikförening.
Flera gymnaster har tävlat, på olika platser under helgen. Emma Pussinen tävlade internationellt i Mälarcupen i Stockholm. Som bäst placerade hon sig på en fjärdeplats i hopp.
– Det var första gången hon var med Mälarcupen, där det är gymnaster från bland annat isländska landslaget och Marcela Torres som är en av de bästa från Sverige. Det var tuff konkurrens.
– Emma gjorde ett nytt hopp, det är första gången hon tävlade med det, och sen gjorde hon en volt bakåt på bommen som också var nytt. Vi hade inte alls räknat med att hon skulle gå till final. Hon åkte hem och fick ta nattbåten tillbaka till Stockholm när de såg att hon gick till final, säger Ylva Watkins.


Personligt rekord
I Helsingfors avgjordes en nationell klasstävling där flera åländska gymnaster deltog. Mollie Manelius visade bäst form av åländskorna. Hon tog guld i hopp i E-klassen, där 47 gymnaster deltog. Hon fick 12,85 på sitt hopp, nytt personligt rekord för henne.
– Det har gått jättebra. Det var 420 gymnaster där så det var lite smått kaotiskt men tjejerna gjorde jättebra i från sig. Mollie fick till ett riktigt bra hopp och slog 47 andra så det är jättebra.
I slutet av förra veckan ordnade Mariehamns gymnastikförening sitt klubbmästerskap i Bollhalla. Ett 50-tal gymnaster, från nybörjare till mer rutinerade, gjorde upp om medaljerna. Klasserna var från uppvisningsklassen A till nationella klass D.
– Det är mest för att många ska få prova att tävla och sen de som åker på tävling utanför Åland ska få köra igenom sina serier, Ylva Watkins.

Lotten Engbom

sport@nyan.ax