DELA

Eremenko Jr. misshandlad – missar Portugalmatchen

FOTBOLL. Landslagsforwarden Alexei Eremenko Jr. missar EM-kvalmatchen mot Portugal. Eremenko föll offer för misshandel i söndags i Moskva. En bruten käke håller forwarden borta från spel i 3-4 veckor.
Eremenko, som spelar för Saturn Remanskoje i den ryska ligan, misshandlades på öppen gata visserligen av besvikna supportrar.
– Två okända män slog Alexei i ansiktet. Det är helt ofattbart att sådant händer, säger pappan Alexei Eremenko Sr. i en kommentar på Bollförbundets webbsida.

Spartak-supportrar?
Talesmannen för fotbollsklubben Saturn, Michail Pusjanskij säger att det ännu är okänt vad som egentligen hände i Moskvanatten.
– Klubbens spelare, deras fruar och flickvänner var och firade säsongavslutningen. Jag har inga som helst detaljer om misshandeln, sade Pusjanskij till FNB.
Enligt vissa källor är det just Spartak-supportrar som ligger bakom misshandeln. Eremenko Jr. hade lovat i en rysk tidning att se till att Spartak tar hem mästerskapet i år. Oavgjort i Saturns match mot Zenit från S:t Petersburg hade räckt för Spartak att ta titeln, men S:t Petersburg-laget vann matchen med 1-0.

Ingen ersättare
Eremenko junior opereras på onsdag. Han kommer inte att få bestående skador.
– Det blir motgångar då och då. Eremenko är borta från matchen mot Azerbajdzjan på lördag på grund av spelförbud, men nu missar han även matchen mot Portugal, konstaterar landslagstränaren Roy Hodgson.
Hodgson kommer inte att sätta in en ersättare trots allt.
– Vi har nu 22 spelare och laget kommer inte att utvidgas. Vi får hoppas att det inte blir ytterligare bakslag.
Eremenko spelade nio EM-kvalmatcher och gjorde två mål. (FNB)