DELA

”Energichock” gav Byman segern

TENNIS. Trött och energilös gick Otto Byman in i skiljeset i P16-finalen av Påsklovsspelen.
Då ordnade en ”vitaminchock” segern.
– Jag kände skillnaden direkt, säger 13-åriga Byman som även vann P14-klassen i samma tävling.
MLK-junioren Otto Byman fortsätter att skörda fina triumfer på den svenska tennisscenen.
I helgen plockade han hem Påsklovsspelen i Uppsala i två ålderskategorier (P14 och P16), trots att han själv bara är 13. Dessutom leder han Mitt Masters-touren efter tre deltävlingar.
– Det är rätt häftigt att känna att man kan vinna mot några av dom bästa spelarna. Hjalmar (Ekström) som jag slog i finalen av P16 är en av Norrlands bästa 98:or till exempel, säger Otto Byman.
I finalen mot Skellefteåsonen Ekström trodde ålänningen Byman (född 1999) att segern runnit honom ur händerna efter ett mediokert andraset (1–6).
Men en vitaminkick i pausen inför matchtiebreaket fick i gång på systemet.


Åker till Tyskland
– Jag drack energidryck och åt nån sån där sportchokladkaka och hade lite bär med mig vid sidan av banan. Det märktes faktiskt skillnad för jag blev piggare direkt och kunde vinna till slut, säger Byman om tiebreaket som slutade 10–7 i hans favör.
I P14-klassen gick det betydligt lättare när SALK:s Rasmus Kjaergaard slogs tillbaka i raka set med 6–0, 6–0.
– Han hade ingen bra dag för jag har mött honom tidigare och haft betydligt svårare då, säger Otto Byman som nu närmast har ett KM i Bollhalla till helgen att fokusera på innan han reser till Tyskland med Falu TK på ett träningsläger om ett par veckor.
– Dom frågade om jag ville med, så det ska bli riktigt roligt. Det är också en bra chans för mig att få känna på spel på grus inför Mitt Masters-tävlingen i Västerås i maj.

Oskar Magnusson