DELA

De är nominerade till Roffe Lindqvistpriset

 


IDROTT. Mikael Granskog, Mona-Lisa Wasström och Rune Karlsson är nominerade till Ålands radios hederspris Roffe Lindqvistpriset.
Allmänheten får rösta och vinnaren tillkännages på Idrottsgalan den 23 januari. Det här är tredje året i rad som Ålands Radio delar ut det så kallade Roffe Lindqvist-priset. Priset är ett hederspris som ges till en person som genom sin livsgärning har påverkat och berikat åländsk idrott. Nytt för i år är att priset kommer att ge pengar till idrotten. Precis som i fjol får allmänheten rösta på sin favorit, och överskottet går till den idrottsförening som vinnaren väljer.
– Vi tycker att det är viktigt att ge något tillbaka till idrotten, säger Ålands Radios sportansvariga Camilla Karlsson-Henderson.
Tre kandidater är nominerade till priset. Varje kandidat har ett telefonnummer och ett samtal är lika med en röst. Samtalet kostar 98,5 cent lokalnätsavgift. De nominerade är Mikael Granskog, tidigare ordförande i IFK Mariehamns, Mona-Lisa Wasström, en vägledande gestalt inom den åländska gymnastiken, och Rune Karlsson, engagerad inom orientering, skytte och skidsport. (ml)