DELA

Avslutningstävling blev resultatmässig höjdare

 


SKYTTE. Tre skyttar slutade på 199 poäng när säsongsavslutningen i luftgevär sköts nyligen. För första gången i tävlingens historia krävdes särskjutning för att kora en vinnare.

Säsongsavslutningen i luftgevär avgörs i en klass där alla sitter och skjuter tjugo skott med fast stöd. I årets tävling var den yngsta skytten i tioårsåldern och den äldsta drygt åttio år.
Två skyttar, ÅSSF:s Elin Liewendahl och soldatgosseföreningens Birger Eriksson, hade förutom lika poäng även lika antal innertior. Man fick därför ordna särskjutning för att kunna kora en vinnare.
– I särskjutningen, som sköts skott för skott på kommando enligt ”sudden death-principen”, krävdes det som väntat bara en omgång för att fälla avgörandet eftersom decimaltolk användes. Elin Liewendahl som är van vid finalskjutningar lyckades hålla ordning på sitt skytte, medan Birger Eriksson, som aldrig prövat särskjutning tidigare, darrade lite på manschetten vilket fällde avgörandet, skriver ÅSSF på sin hemsida.
Trea i tävlingen blev Mathias Nordberg som också sköt 199 poäng men som hade färre innertior än tätduon. Drygt trettio skyttar deltog i tävlingen. (ml)