DELA

Ani näste man på IFK-provspel

FOTBOLL. Med kort varsel kallade klubbdirektören Peter Mattsson in testspelaren Jeremiah Ani.
Och när Robin Erikssons huvudvärk stoppade honom från spel gick Ani in i startelvan mot HJK.
– Han kommer att träna med oss den närmaste tiden och är förmodligen med i returmatchen, säger Mattsson.
Jeremiah Ani representerade RoPS under 2009 och var under IFK Mariehamns uppsikt redan då. Nigerianen provspelade med klubben året därpå, men försvann sedan till spel i bland annat Holland, Cypern och Malta.
– Vi har haft lite kontakt sen dess och med kort varsel inför HJK-matchen hörde han av sig och sa att han var fri från sin klubb på Malta. Han satte sig på ett flyg tidigt på morgonen i tisdags så att han kunde möta upp med oss i Helsingfors lagom till matchen, säger Peter Mattsson.
Den 27-årige anfallaren är just den typ av spelare som IFK behöver då forwards som Aleksei Kangaskolkka, CH Jagne och Ermin Gadzo försvunnit från fjolårstruppen och där nyförvärvet Robin Eriksson står som ensam anfallare i årets lag. Den senares plötsliga huvudvärk i onsdags bäddade för Jeremiah Ani som fick 90 minuters speltid mot HJK.
– Han är en spelare vi såg spela under hans säsong i Finland 2009 och som vi känner att vi har bra koll på, säger Peter Mattsson som dock poängterar att Anis medverkan inte har med de många skadorna – tio till antalet – att göra.
– Nej, vi söker ju fortfarande efter ett par offensiva spelare så det passar bra att Jeremiah kommer hit och testar. Vad gäller skadorna så är det oroväckande, men förhoppningsvis kan dom flesta komma i gång snart. Vi får avvakta och läsa av läget innan vi går vidare med att leta fler förstärkningar.

Oskar Magnusson